- Komerční sdělení -zprávy
HomeDomovMáte v kuchyni nepořádek? Vytvořte si tento systém!

Máte v kuchyni nepořádek? Vytvořte si tento systém!

Každá žena velmi dobře ví, jak je obtížné udržet si kuchyň vždy čistou. Když se v ní pravidelně vaří a jí, je to přímo nemožné. Zkusíme vám poradit, jak si v kuchyni udržovat pořádek a vytvořit si určitý systém uskladňování nádobí a potravin.
Kořeniny vždy v blízkosti sporáku

I vám se stává při vaření, že potřebujete dochutit jídlo, ale zrovna nemůžete najít konkrétní pepř a musíte ho odstavit? Všechno koření, které používáte, vám doporučujeme dávat do blízkosti sporáku. Budete mít vše potřebné po ruce a nebudete muset odbíhat od jídla, které vaříte. Dávejte si koření do skleněných skleniček. Pokud si nechcete kupovat kořenky, odkládejte si malé skleničky, (například z oliv nebo z kapary) a do nich dávejte konkrétní koření. Dávejte si ale pozor na to, aby vám nespadly do granitového dřezu nebo na sporák.

Poklice zvlášť, hrnce zvlášť

Pokud potřebujete ušetřit místo v kuchyňské lince a máte spoustu hrnců, ze kterých nechcete vyhodit ani jeden, doporučujeme vám oddělit poklice od hrnců. Máte-li v kuchyňské lince hlubší či větší šuplík, poklice dávejte právě do něj. Hrnce ponechte v policích a klidně dávejte i dva tři hrnce do sebe. Ušetříte tak místo, ale budete mít stále přehled, kde se který hrnec nachází. Pokud ale máte nějaké hrnce se skleněnými pokličkami, ty nechávejte na hrncích. V šuplíku by se u ostatních pokliček mohli kdykoli poškodit. Při vybírání by vám mohli uklouznout a spadnout na podlahovici a rozbít se. S takovými hrnci a pokličkami zacházejte vždy opatrně.

Mouku a strouhanku do větších skleněných sklenic

Pokud se vždy jedujete nad tím, že vám mouka a strouhanka zašpiní police ve skříňkách, dávejte si je do větších (ideálně pětilitrových sklenic). Do těchto nádob se vám vejde celé balení mouky a strouhanky a nezůstanou vám ve skříňce poloprázdné sáčky z mouky a strouhanky. Navíc, když budete mít mokré ruce, sáček byste namočili a poškodili a v konečném důsledku byste obsah sáčku museli tak či tak vysypat do skleněných sklenic.

Mouka a strouhanka umí nadělat nepořádek. Dejte si ji do skleněných nádob a nepořádek už víc nikdy mít nebudete. Dokonce ani špinavé nábytkové kování.

Co se týče nádobí, rozdělte si talíře do těchto skupin – hluboké polévkové, velké mělké a malé dezertní. Sklenice rozdělujte podle typu nápoje, který do nich budete dávat – vínové, skleničky na likéry, na martini, na vína a zvláště hrníčky.

- Komerční sdělení -PR články

Nejnovější články